Horgász Egyesület

to

Ajánlja fel adó 1%-át a Vági Horgász Egyesület támogatására! Az 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít!

ADÓSZÁM: 19107215108 Vági Horgász Egyesület

A Vági Horgász Egyesület 1991-ben alakult. A Rába régi holtágának megtisztítását kellett elvégezni ahhoz, hogy a Horgász Egyesület létre tudjon jönni.Ebből a nem kis munkából, szinte a falu apraja- nagyja kivette a részét. (fa és cserje mentesítés) Az egyesület alapítását követően, a tagság létszáma 50-60 fő volt. A mai létszám szinte a felére csökkent, összetételét tekintve, minden korosztály képviselteti magát.

Vízterülete: a Vág Holt- Rába ág vízterülete
A tó nagysága: 1,2 hektár
Átlag mélysége: 1,8 m
A tó vízében keszegek, kárászok, süllők, többségében pontyok találják meg élőhelyüket. Az egyesület vezetősége és tagsága összefogva, idáig szinte minden évben, a minél jobb halfogás reményében, a lehetőségeiket kihasználva tudott halat telepíteni.
A közösség elért eredményei nagyban a támogatók nagyvonalú felajánlásainak is köszönhető.
A halfogási lehetőség általában minden év március1.-től a következő haltelepítésig, kb. novemberig tart.
Az egyesület jó hangulatú halfogó versenyekkel szokta színesebbé tenni a horgászati évet. A horgászat idilli környezetben történik, a parton zöld növényzet, madárcsicsergés várja a halat fogó és pihenni vágyó horgászokat.
Kis közösségünk szívélyes vendégszeretetével várja a pihenni, kikapcsolódni és horgászni vágyókat.
Reméljük ez a kis ismertető kedvet csinál Önnek / Önöknek ahhoz, hogy meglátogassák kis közösségünket, sok élménnyel, főleg horgászélménnyel gazdagodjanak.
Vági Horgász Egyesület Vezetősége

2008 Horgászverseny.

A Vági Horgászegyesület a hétvégén rendezte meg hagyományos egyesületi horgászversenyét. A vági halastavon megrendezett versenyen felnőtt és ifjúsági horgász kategóriában több mint 40 fő vett részt. A horgászok a nagyon jó időt fogtak ki, és kitartóan kűzdöttek, melynek eredményeként az előző évekhez képest jelentős mennyiségű halat sikerült zsákmányolniuk a 4 órás megmérettetésen. A legjobb fogás elérte 7400 grammot, amivel Boldog Ádám horgász büszkélkedhetett. A szákokban általában pontyokkal találkozhattunk, de néhol még egy-egy szép kárász és keszeg is horogra akadt. Az eredményhírdetésen számos értékes tárgyjutalom talált gazdára a helyezettek között.

A halakat természetesen mérlegelés után maradéktalanul visszahelyezték a horgászok a vízbe.A mérlegelést és az eredményhírdetést követően egy igazi ízletes magyar halászlét fogyaszthattak a versenyzők és a vendégek.

A versenyen az alábbi rangsor alakult ki:

1. Boldog Ádám 7,40 kg
2. Markó Béla 5,05 kg
3. Szijártó Zoltán 4,68 kg
4. Kovács Károly 3,2 kg
5. Siptkei Zoltán 2,44 kg
6. Radó Tibor 2,02 kg

gyulekezes Reggeli gyülekezés:

nevezes Nevezés:

kuzdelem a parton Kűzdelem a hallal a parton

boldog bela Az első helyezett, Boldog Béla:

marko bela A második helyezett, Markó Béla

szijarto zoltan A harmadik helyezett, Szijártó Zoltán

kovacs karoly A negyedik helyezett, Kovács Károly

siptkei zoltan Az ötödik helyezett, Siptkei Zoltán

rado tibor A hatodik helyezett, Radó Tibor

 

Horgászverseny 2007

to1

Szikrázó reggeli napsütésben korán reggel gyülekeztek a tó partján a horgászok. Fél hétre mint egy negyvenen neveztek be. Hét órakor dudaszóra megkezdődött a hagyományoknak megfelelően rendezésre kerülő verseny.A vetélkedés a halak legnagyobb örömére etetéssel kezdődött. Jobbnál jobb etetőanyagok és csalik kerültek a tó vízébe.Ennek ellenére nem nagyon akadtak halak a horogra, pedig a tó bővelkedik minden féle halban.A verseny lefújásáig kb. hatan heten tudtak halat fogni.A helyezettek a következők:

torma 1. Torma Péter 1 db ponty 3 100 gr

budai 2. Budai Richárd 1db ponty 1 db keszeg 2 750 gr

karcsi 3. Kovács Károly 1 db ponty 2 700 gr

Az elsők értékes díjakat nyertek. Az eredményhirdetés után és a díjak átadása után halászlevet és hideg innivalókat lehetett mindenkinek a BÜFÉ jóvoltából fogyasztani.Reméljük ez a verseny mindenkinek a kikapcsolódását és szórakozását szolgálta.

to2

Jövőre is ugyan itt találkozunk!

 

Horgászverseny 2006

horgasz 1

Kellemetlen,esős, szeles időben került sor a horgászverseny megrendezésére. A reggel 7 órakor kezdődő versenyen 20 horgász vett részt. Próbálták megszerezni az elsőséget, megfogni a legnagyobb halat. A pontyok a hideg idő miatt a végsőkig ellenálltak a kísértésnek,végül kettő mégis csak a horogra akadt.Két igen csak ifjonc,hogy mutatósabb legyen így grammban adjuk meg a súlyukat, egy "1550" grammos és egy "1350" grammos pontyocska vesztette el a fejét és lett főszereplője a 2006-os évnek.

A halfogó verseny végeredménye:

horgasz 2 1. Erlitz Attila 1550 gr 1 db ponty

horgasz 3 2. Kovács Károly 1350 gr 1 db ponty

horgasz 4 3. Németh Attila 550 gr 1 db kárász +1db keszeg

 

Kapcsolódó linkek:

MOHOSZ >>>

Horgászlap >>>